Meedoen

ECD heeft als doel dat Dordrecht in 2050 energieneutraal is. En wil dit zoveel mogelijk samen met inwoners en bedrijven doen. Help je mee jouw stad duurzaam te maken? Hoe jijzelf of jouw bedrijf mee kunt doen en wat dit jou oplevert, lees je op deze pagina. Kom af en toe eens terug om te zien of er een leuke nieuwe actie is!

Meedoen als bedrijf

voordelig zonnepanelen inkopen

Het is niet altijd duidelijk wat zonnepanelen kosten. En wat het je oplevert. Een uitgebreid advies met een dakscan en een maatwerk businesscase geeft je hierin een duidelijk inzicht. Via ECD krijg je hier nu 50% korting op. ECD werkt hiervoor samen met Energieke Regio. 

meedoen als inwoner en bedrijf

is mijn dak geschikt?

Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken. Hiermee bespaar je op jouw energierekening. Maar is jouw dak geschikt om zonnepanelen op te leggen? Dat kun je vinden in Zonnedakje. Een applicatie die ECD speciaal voor inwoners en bedrijven van Dordrecht liet maken. Hiermee kun je snel zien of jouw dak geschikt is.

Meedoen als inwoner

alles over het verduurzamen van jouw woning

Bij het Regionaal Energieloket vind je antwoord op al jouw vragen over het verduurzamen van jouw woning. Het loket werkt samen met de gemeente Dordrecht. Als woningeigenaar kun je bij het Energieloket gratis objectieve informatie krijgen. En ze hebben ook interessante acties. Bijvoorbeeld korting op HR++ glas. Of doe de gratis HuisScan. Dan weet je gelijk hoe je geld kunt besparen op jouw energierekening.

Meedoen als inwoner

investeren in een zonne- of windpark

Bij de zonne- en windparken die ECD ontwikkelt, kunnen inwoners meeprofiteren van de opbrengsten van de parken. Bijvoorbeeld door te investeren via obligaties met een aantrekkelijke rente. Op dit moment is er geen zonne- of windpark waar je in kunt investeren. Als dit wel het geval is, lees je dat op deze pagina. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte.

Meedoen als inwoner

andere initiatieven in Dordrecht

Naast ECD zijn er meer initiatieven voor een energieneutraal Dordrecht.

Drechtse Energie: lokaal duurzame energie opwekken voor en door inwoners van de Drechtsteden.

Dordt Duurzaam: inspireren en motiveren van Dordtenaren om duurzamer te denken en te handelen.

Platform duurzaam Dordrecht: duurzaamheid en duurzame ontwikkelingen in Dordrecht bevorderen.