Meedoen

ECD heeft als doel dat Dordrecht in 2050 energieneutraal is. En wil dit zoveel mogelijk samen met bedrijven en inwoners doen. Help je mee jouw stad duurzaam te maken? Hoe jouw bedrijf of jijzelf mee kunt doen en wat dit jou oplevert, lees je op deze pagina.

Meedoen als bedrijf

advies & hulp

Het is niet altijd duidelijk wat zonnepanelen kosten. En wat het je oplevert. Een uitgebreid, kosteloos advies geeft je hierin een duidelijk inzicht. Vervolgens kunnen wij jou helpen met een maatwerk businesscase. Zo hebben we onder andere al zonnepark Amstelwijck en zonnepark Crayestein gerealiseerd. Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij ook jouw bedrijf verder.

meedoen als bedrijf

inloopbijeenkomsten

Als ECD helpen wij jou graag op weg om jouw bedrijf te verduurzamen. Hoe jouw bedrijf kan verduurzamen, vertellen wij je graag tijdens een van onze inloopbijeenkomsten. Op onze nieuwspagina vind je waar en wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is.

meedoen als bedrijf en inwoner

is mijn dak geschikt?

Met zonnepanelen kun je jouw eigen energie opwekken. Hiermee bespaar je op jouw energierekening. Maar is jouw dak geschikt om zonnepanelen op te leggen? Dat kun je vinden in Zonnedakje. Een applicatie die ECD speciaal voor inwoners en bedrijven van Dordrecht liet maken. Hiermee kun je snel een eerste indicatie krijgen of jouw dak geschikt is.

Meedoen als inwoner

alles over het verduurzamen van jouw woning

Bij het Regionaal Energieloket vind je antwoord op al jouw vragen over het verduurzamen van jouw woning. Het loket werkt samen met de gemeente Dordrecht. Als woningeigenaar kun je bij het Energieloket gratis objectieve informatie krijgen. En ze hebben ook interessante acties. Bijvoorbeeld korting op HR++ glas. Of doe de gratis HuisScan. Dan weet je gelijk hoe je geld kunt besparen op jouw energierekening.

Meedoen als inwoner

andere initiatieven in Dordrecht

Naast ECD zijn er meer initiatieven voor een energieneutraal Dordrecht.

Drechtse Energie: lokaal duurzame energie opwekken voor en door inwoners van de Drechtsteden.

Dordt Duurzaam: inspireren en motiveren van Dordtenaren om duurzamer te denken en te handelen.

Platform duurzaam Dordrecht: duurzaamheid en duurzame ontwikkelingen in Dordrecht bevorderen.

Meedoen als inwoner

investeren in een zonne- of windpark

Bij de zonne- en windparken die ECD ontwikkelt, kunnen inwoners meeprofiteren van de opbrengsten van de parken. Bijvoorbeeld door te investeren via obligaties met een aantrekkelijke rente. Op dit moment is er geen nieuw zonne- of windpark waarin je kunt investeren. Als dit wel het geval is, lees je dat op deze pagina. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte.