geniet mee van de zon

Zon raakt nooit op en is daarom heel geschikt voor het opwekken van elektriciteit. Schone elektriciteit, dus goed voor het milieu. ECD ontwikkelt zonneparken in de regio Dordrecht waar inwoners ook van meeprofiteren. 

11.500 zonnepanelen

zonnepark Amstelwijck

11.500 zonnepanelen op zonnepark Amstelwijck in Dordrecht wekken groene elektriciteit op voor ongeveer 1.500 huishoudens. Sinds maart 2021 levert het zonnepark stroom. Inwoners konden meedoen door mee te investeren in het zonnepark via obligaties.  71 inwoners van Dordrecht hebben dit gedaan. Zij profiteren zo mee van de opbrengsten van het zonnepark.

12.000 zonnepanelen

zonnepark Crayestein

12.000 zonnepanelen op de voormalige stortplaats Crayestein bij het terrein van HVC in Dordrecht leveren jaarlijks groene energie. Zonnepark Crayestein levert sinds juli 2019 groene stroom. Genoeg voor ruim 1.200 huishoudens. Inwoners konden meedoen door mee te investeren in het zonnepark.  166 inwoners van Dordrecht kochten in totaal voor bijna € 300.000 aan certificaten van aandelen. Zij delen zo mee in de opbrengsten van het zonnepark.

Veelgestelde vragen

Is je vraag al eerder gesteld?

Selecteer voor antwoord

Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. Wij reageren binnen enkele dagen. Je ontvangt via HVC Energie reactie. Zij verzorgt de communicatie namens Energiecoöperatie Dordrecht.

Selecteer voor antwoord

ECD zet zich in om nog meer zonneparken te bouwen in de gemeente Dordrecht. Als we nieuwe plannen hebben, lees je dat op deze website. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte.